Health & Beauty | Nutrition | Clean Energy | Vegans Support | Inspirational Quotes

Digital marketing

Digital marketing

Digital marketing ψυχολογια

Digital marketing 2 λέξεις και 1 έννοια με ατελείωτες αναλύσεις και σκέψεις. Τι είναι ακριβώς αυτό που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν ακούσει; Σαν πρώτη σκέψη σου περνάει από το μυαλό πως πρόκειται για κάποιες εταιρείες που έχουν ανακαλύψει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας. Σε κάποιους άλλους τους περνάει από το μυαλό πως πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που στηρίζονται σε πυραμιδικά συστήματα. Ενώ υπάρχουν και εκείνοι που σου λένε “σιγά εγώ τώρα να μην ασχοληθώ με αυτά!” Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό που άκουσες από ΠΟΙΟΝ το άκουσες και αν αυτός που στο είπε έχει καταλάβει την έννοια Digital marketing. Επίσης, αν το άκουσες από κάποιον τρίτο και σου έχει μεταφερθεί αυτό το μοντέλο εργασίας με λάθος τρόπο. Όλοι ξέρουμε πως από στόμα σε στόμα η πληροφορία μεταφέρεται λάθος τις περισσότερες φορές.

Καχυποψια λογο λαθους τροπου αντιμετωπισης και προωθησης.

Όταν οι άνθρωποι ακούνε κάτι για πρώτη φορά στην ζωή τους κρατάνε μια στάση άμυνας, λόγο του άγνωστου. Αυτό είναι ένα αρχέγονο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είναι στο DNA μας. Είναι μια αντίδραση που συμβαίνει από μόνη της χωρίς να θέλουμε να την προκαλέσουμε. Επομένως κάθε τι που ακούμε για πρώτη φορά έχουμε καχυποψία και ειδικότερα αν πρόκειται για το Digital marketing. Αν μια πληροφορία στην αρχή της γέννησης της μεταφερθεί με λάθος τρόπο τότε θα συνεχίσει επ’αόριστον να μεταφέρεται λάθος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μεγαλύτερη καχυποψία σε κάτι που στο κάτω κάτω δεν το έχουμε καταλάβει ΑΚΡΙΒΩΣ.

Η εννοια του Digital marketing

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο καθένας που θέλει να ασχοληθεί με αυτό το μοντέλο επιχειρηματικότητας είναι κάποια βασικά δεδομένα. Πρώτα θα πρέπει να διαλέξει ποια εταιρεία του αρέσει και ποια εταιρεία τον εκφράζει περισσότερο. Για να διαλέξει κάτι, προυποθέτει να έχει ακούσει πρώτα. Γιατί αν δεν έχει ήδη ακούσει θα έχει λάθος γνώμη αν το ακούσει από τρίτους. Εδώ, δεν χτίζεις την επιχείρησή σου από υποχρέωση σε κανέναν, εννοώντας αυτόν που σου παρουσίασε την ιδέα. Εδώ χτίζεις την επιχείρησή σου αφού πρώτα έχεις πιστέψει στην ιδέα και κυρίως στον εαυτό σου. Η δέσμευση για να πετύχεις και να αναπτύξεις το δικό σου μαγαζί είναι αποκλειστικά στο ΕΑΥΤΟ σου. Κανείς δεν βάζει τα ωραία του χρήματα  για να ευχαριστήσει κάποιον άλλον. Αυτό ισχύει σε όλες τις επιχειρήσεις είτε μικρομεσαίες είτε μεγάλες.

Στο Digital marketing το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας βρίσκετε στην ανθρώπινη επικοινωνία και στο κατά πόσο μπορείς να επηρεάσεις άλλους. Αυτό μπορεί να ακούγετε λιγάκι κάπως αλλά είναι η αλήθεια. Αυτό το χαρακτηριστικό είτε το έχεις είτε το αποκτάς!

digital marketing

Ειδη εταιρειων Digital marketing

Υπάρχουν 3 κύρια μοντέλα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο επιχειρηματικότητας.

1. Αγαθα καταναλωτικα προϊοντα.

Συνήθως έχουμε εταιρείες που επενδύουν στον κλάδο της ομορφιάς και διατροφής. Εδώ οι πρεσβευτές της εκάστοτε εταιρείας έχουν προμήθεια από προσωπικές καταναλώσεις, αλλά και από τον γενικό τζίρο της ομάδας τους. Ομάδα είναι οι συνεργάτες και οι πελάτες της επιχείρησης μας. Ο κάθε ένας από την ομάδα μας μπορεί να έχει και αυτός την δική του ξεχωριστή ομάδα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα μας τόσες περισσότερες προμήθειες έχουμε στο πορτοφόλι μας. Το βασικό είναι να έχουμε μεγάλο τζίρο είτε από χονδρική (από τους συνεργάτες της ομάδας μας) είτε από λιανική (από τους πελάτες και καταναλωτές μας, χωρίς απαραίτητα να είναι και συνεργάτες).

2. Υπηρεσιες.

Σε αυτό το μοντέλο και είδος δεν κερδίζουμε από την κατανάλωση προϊόντων. Στις υπηρεσίες συνήθως πληρώνουμε κάποιο είδος συνδρομής. Έχει να κάνει με το τι προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία. Συνήθως για ένα τέτοιο πλάνο η εργασία περιλαμβάνει διαφημιστική υπηρεσία. Βρίσκουμε πελάτες δηλαδή που τους ενδιαφέρει η διαφήμιση. Για παράδειγμα μπορεί να πληρώνουμε με τον μήνα, το τρίμηνο, τον χρόνο κλπ για να είμαστε ενεργοί. Εδώ πληρωνόμαστε από τους νέους συνεργάτες που θα πληρώσουν και αυτοί με την σειρά τους. Έτσι η εταιρεία μας πληρώνει κάποιο ποσοστό  για τους νέους συνεργάτες που θα κάνουμε σύσταση. αλλά και για τους τυχόν πελάτες ενδιαφερόμενους για διαφημιστικούς λόγους.

3. Υβριδικο πλανο.

Όπως όλοι καταλάβατε σε αυτό το μοντέλο του επιχειρήν έχουμε ταυτόχρονα και τα δυό προηγούμενα παραδείγματα. Οι προμήθειες που παίρνουμε είναι από κατανάλωση αλλά και από υπηρεσίες. Εδώ δεν έχουμε πολλές εταιρείες, είναι λιγότερες σε αριθμό σε σχέση με τις προϊοντικές και τις υπηρεσιακές.

Προδιαγραφες για επιτυχια.

Για να έχεις τα σωστά θεμέλια στο Digital marketing και να χτίσεις με επιτυχία την επιχείρησή σου θα πρέπει να έχεις κάποιες προδιαγραφές. Επίσης θα πρέπει να δεις και να μελετήσεις αλλά και να ακούσεις κάποιους που ήδη έχουν χτίσει την δική τους εταιρεία με επιτυχία. Μπορείς να δεις ποιοι είναι οι υποστηρικτές του Digital marketing παγκόσμια και όχι το τι θα σου πει κάποιος που δεν έχει καταφέρει τίποτα στην συγκεκριμένη δουλειά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Mark Zukerberg (ο ιδιοκτήτης του Facebook, το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο) που είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε λίγο πριν?

  • Πίστη στον εαυτό σου.
  • Στόχος και γιατί να το κάνω αυτό?
  • Δέσμευση στον εαυτό σου.
  • Μεθοδική εργασία.
  • Ενθουσιασμός.
  • Δράση.

Η διαφορα του “θελω” απο το “χρειαζομαι”.

Το πρώτο πράγμα αφού ξεκινάς να χτίζεις την επιχείρηση σου είναι το “ΘΕΛΩ”. Αν δεν θες, δεν ξεκινάς μια επιχείρηση. Όσα περισσότερα “ΘΕΛΩ” θες τόσες περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις αντλείς. Αυτά όμως τα παιχνίδια του μυαλού μας φτάνουν για να ξεκινήσουμε να ανοίξουμε τα μαγαζί μας? Που φυσικά μπορεί να είναι σε όλο τον κόσμο! Το “Θέλω” το χρειαζόμαστε στην αρχή για το ξεκίνημα. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Το “Θέλω” ανήκει στα πλαίσια του ονείρου. ‘Ολοι οι άνθρωποι έχουν όνειρα. Αν δεν έχεις όνειρα τότε κάποιοι άλλοι στα έχουν κλέψει και έχεις συμβιβαστεί σε μια κατάσταση αδράνειας. Σε αυτή την κατάσταση δεν έχεις τον έλεγχο του μυαλού σου εσύ αλλά κάποιοι άλλοι και οδηγείσε σε μια κατάσταση καταθλιπτική.

Μόνο αν είσαι έτοιμος στην κατάσταση του “Χρειάζομαι” περνάς στο στάδιο της δράσης, άρα και στο στάδιο της επιτυχίας στο Digital marketing. Αν δεν πάρεις την κατάσταση στα δικά σου χέρια δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις τους στόχους και τα όνειρά σου. Με λίγα λόγια η επιτυχία στον συγκεκριμένο κλάδο είναι ο ψυχολογικό τομέας και τα παιχνίδια που κάνει το μυαλό μας.

Πατήστε εδώ για επιστροφή στην αρχική σελίδα


Leave your comment.


Recommended post...
MLM Companies in Greece 2018 As you probably are aware…
%d bloggers like this: