Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera

Συστατικα

Aloe vera γνωστή με την ονομασία ¨Το θαύμα της Φύσης¨ και όχι άδικα. Το μοναδικό αυτό φυτό καταφέρνει να δημιουργήσει μέσα του περίπου 200 διαφορετικά συστατικά, κάποια από αυτά είναι πολύ σπάνια στη φύση. Η συνέργια αυτών των συστατικών (που από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν), αλλά και ότι η aloe vera αποτελεί μια φυσική πηγή (και όχι χημική εργαστηριακή όπως σε πολλά συμπληρώματα διατροφής σε χάπια) είναι το μυστικό της θεραπευτικής της δύναμης.

Ερευνητές

προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Η aloe vera είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών, ειδικά τις A, C, E, σημαντικές βιταμίνες που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αυτοκαθαρισμού του οργανισμού και είναι γνωστές ως αντιγηραντικές. Βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς δέρματος, μαλλιών, δοντιών, ούλων. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς αλλά και προλαμβάνουν τις καρκινογενέσεις που γίνονται καθημερινά μέσα στον οργανισμό μας. Βελτιώνουν την ενεργητικότητα μας και βοηθούν την γονιμότητα (η Βιταμίνη Ε λέγεται και τοκοφερόλη δηλαδή φέρω-τοκετό).

Βιταμινες

Aloe Vera. Η βιταμίνη Ε έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Βιταμίνες της ομάδας Β (Β1, Β2, Β3, Β6, Β12 και φυλλικό οξύ). Πολύτιμες βιταμίνες βοηθούν στην καλή καρδιακή λειτουργία, την όραση, την καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ισορροπία. Θεωρούνται ως φυσικό ηρεμιστικό του οργανισμού και είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της αναιμίας. Είναι η πιο σημαντική φυτική πηγή της Β12 η οποία βρίσκεται μόνο σε ζωικές πηγές και παρατηρείται έλλειψη της σε χορτοφάγους. Επίσης το φυλλικό οξύ
είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και του RNA του οργανισμού.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία

όπως – Ασβέστιο που σε συνδυασμό με το μαγνήσιο ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς και είναι απαραίτητο για την πήξη του αίματος.
– Μαγνήσιο που βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, των μυών και των οστών. Επίσης βοηθάει στην κατάθλιψη και είναι ευεργετικό για τις μυϊκές κράμπες. Επίσης: Νάτριο, Κάλιο, Χαλκός, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο και Θείο. Πολύτιμα συστατικά που ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού στο σώμα μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της ελαστίνης (μαζί με τη βιταμίνη C), βοηθούν τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και εκατοντάδες άλλες ζωτικές λειτουργίες.

Αμινοξεα Aloe Vera Greece

Η aloe vera περιέχει 18 αμινοξέα (σημαντικούς λίθους που κατασκευάζεται η πρωτεΐνη του κρέατος μας). Τα 8 βασικά αμινοξέα που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του υπάρχουν σε αφθονία στην αλόη. To αμινοξύ Λυσίνη που φαίνεται να αποτρέπει τις μεταστάσεις του καρκίνου αλλά και τον έρπη ζωστήρα υπάρχει στην αλόη σε φυσική μορφή. Η αλόη βέρα περιέχει σημαντικά ένζυμα που ενεργοποιούν διαδικασίες στον οργανισμό. Η αμυλάση διασπά τους υδατάνθρακες για την καλύτερη πέψη τους και η Λιπάση διευκολύνει την διάσπαση και απορρόφηση του λίπους. Γι’ αυτό το λόγο άνθρωποι που πίνουν αλόη κάνουν καλύτερη χώνευση. Επίσης η λιπάση απομακρύνει τα τριγλυκερίδια από τα τριχοειδή αγγεία.

Αμινοξέα συνέχεια

Η Φωσφοκινάση έχει σαν προορισμό της να μεταφέρει φώσφορο και βοηθάει στην επιδιόρθωση των μυών. Η κρεατινίνη δίνει ενέργεια στους μύες και μειώνει την κόπωση. Η καταλάση αποτρέπει τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών (δηλαδή της σκουριάς τους οργανισμού). Στον χυμό της aloe vera βρίσκονται σε μικρές ποσότητες συστατικά που λέγονται Ανθρακινόνες. Οι Ανθρακινόνες έχουν αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές, αντιιικές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πρόκειται για συστατικά που δρουν σαν φυσικά αντιβιοτικά και αποτελούν μια ασπίδα προστασίας ενάντια σε μύκητες, βακτηρίδια και ιούς. 

Επιδημιολογική Ιαπωνική Έρευνα

έδειξε ότι η aloe vera εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου των πνευμόνων. Επίσης μελέτες έδειξαν ότι είχε άμεση δράση κατά των όγκων, ενώ η Αλόη Εμοδίνη είχε σαφή κυτταροστατική δράση σε ορισμένα λευχαιμικά κύτταρα» Επίσης: Μπαρμαλοϊνη, Ισομπαρμαλοϊνη, Ανθρανόλη, Ανθρακίνη, ρεσιστανόλη, Αλοϊνικό οξύ, Χρυσοφανικό οξύ.

Στεροειδη

Η aloe vera περιέχει στεροειδή, δηλαδή τύπο φυσικής κορτιζόνης, χωρίς καμία από τις παρενέργειες της χημικής κορτιζόνης, γι’ αυτό έχει πολύ καλό αποτέλεσμα ενάντια στις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, αλλά και βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης. Επίσης περιέχει Λιπαρά οξέα τα οποία και αυτά βοηθούν στο να έρθει η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στις φυσιολογικές τιμές. Η αλόη περιέχει Γλυκοζαμίνη. Θεωρείται αναμφισβήτητα αποτελεσματική στην προστασία των χόνδρων των αρθρώσεων καθώς αποτελεί την λιπαντική τους ουσία. Γι’ αυτό το λόγο η aloe vera βοηθάει στην γρήγορα ανακούφιση των αρθριτικών και την αναστροφή της νόσου. Η αλόη περιέχει Γαλακτοζαμίνη η οποία είναι συστατικό της χονδροϊτίνης. Η χονδροϊτίνη είναι η ουσία που προστατεύει και αναπλάθει τους χόνδρους των αρθρώσεων. Σε συνεργασία με τη Γλυκοζαμίνη βοηθάνε στην αρθρίτιδα.

Aloe Vera συστατικα συνεχεια

Επίσης η aloe vera περιέχει
– Σαλυκιλικό οξύ, το βασικό συστατικό της ασπιρίνης, που έχει παυσίπονη δράση. Γι’ αυτό όταν την τοποθετούμε σε ανοικτή πληγή, σε δόντι που πονάει, σε περιοχή του δέρματος που τσούζει κλπ σταματά ο πόνος.
– Μαλικό οξύ, το οποίο βοηθάει τους σακχαροδιαβητικούς να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα τους.
– Σαπονίνη, φυσική ουσία με καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
– Λιγνίνη, που παίζει ρόλο στο μεταβολισμό και την παχυσαρκία. Επίσης βελτιώνει τη διεισδυτικότητα των καλλυντικών προϊόντων στο δέρμα.
– Αιθέρια Έλαια. Αντισηπτικά, βακτηριοκτόνα και μπορούν να δρουν κατά των ιών. Δεν αναπτύσσουν αντοχή τα μικρόβια σ’ αυτά και δεν έχουν παρενέργειες.

ACEMANNAN aloe vera


Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της αλόης είναι το Acemannan το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην εξόντωση βακτηριδίων, ιών, μυκήτων και παρασίτων. Βοηθάει στην απορρόφηση του νερού. Βελτιώνει τον συνολικό μεταβολισμό και τη λειτουργία του κυττάρου. Διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών. Βελτιώνει την αλλεργική συμπεριφορά του οργανισμού. Διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου. Προκαλεί λιπαντική δράση στις αρθρώσεις. Επισκευάζει τα τοιχώματα των κυττάρων ώστε να γίνεται σωστά η ανταλλαγή των ουσιών. Διορθώνει τα τοιχώματα του εντέρου ώστε να μην τραβάει τοξίνες στο αίμα.

Ανακαλύφθηκε

το 1993 από την φαρμακευτική εταιρία Carrington Laboratories όταν έκανε έρευνες για να βρει τον λόγο που η αλόη δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Κατά την έρευνα της βρήκε το Acemannan το οποίο πατεντάρισε ώστε να μπορεί μόνο αυτή να το χρησιμοποιήσει σε χημική μορφή. Έτσι κατασκεύασε το φάρμακο Carrysin, νοσοκομειακό φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ασθένειες που δημιουργούνται από ιούς όπως το AIDS. Ακόμα μια περίπτωση που κάποιο συστατικό της αλόης γίνεται φάρμακο.

ΧΡΗΣΕΙΣ ALOE VERA ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 1. Αθλητικές κακώσεις
 2. Αιμορροϊδες
 3. Ακμή
 4. Αναιμία
 5. Αντιμετώπιση συνεπειών ακτινοβολιών
 6. Αρθρίτιδα
 7. Οστεοαρθρίτιδα
 8. Παραμορφωτική αρθρίτιδα
 9. Ρευματοειδής αρθρίτιδα
 10. Αλλεργίες
 11. Άσθμα
 12. Άφθες
 13. Αφυδατωμένο δέρμα
 14. Άσχημη αναπνοή
 15. Βρογχίτιδα
 16. Γηρασμένο δέρμα
 17. Δερματίτιδα
 18. Σμιγματορροϊκή δερματικοί καρκίνοι
 19. Δερματικοί ερεθισμοί μετά το ξύρισμα
 20. Διαβήτης
 21. Διαφραγματοκήλη
 22. Δυσπεψία
 23. Δυσκοιλιότητα
 24. Ενίσχυση Ανοσοποιητικού
 25. Έλκος Στομάχου
 26. Πεπτικές Διαταραχές
 27. Κολίτιδα
 28. Γαστρίτιδα
 29. Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
 30. Εκκολπωματίτιδα
 31. Ερυθηματώδης Λύκος
 32. Έλκη Κάτω Άκρων
 33. Εξάνθημα Πυρετού
 34. Εξανθήματα Ιλαράς
 35. Εξανθήματα Ερυθράς
 36. Εκζέματα
 37. ‘Ερπις
 38. Έρπις Ζωστήρ
 39. Εγκαύματα
 40. Ηλιακά Εγκαύματα
 41. Εκδορές
 42. Ενέργεια
 43. Ευεξία
 44. Ημικρανία
 45. Ισχιαλγία
 46. Ιγμορίτιδα
 47. Κολπική Ξηρότητα
 48. Εμμηνόπαυση
 49. Κολπίτιδα
 50. Κονδυλώματα
 51. Κακοκοσμία Στόματος
 52. Κοψίματα
 53. Καφεοειδείς Κηλίδες
 54. Καταπόνηση Μυών Πιασίματα
 55. Κρυοπαγήματα
 56. Κιρσοί
 57. Μυκητιάσεις
 58. Μυοκαρδιοπάθεια
 59. Μυρμηγκιές
 60. Ξηροδερμία
 61. Ουλίτιδα
 62. Ουλές
 63. Ουρικό οξύ
 64. Περιοδοντίτιδα
 65. Πληγές
 66. Πονόλαιμος
 67. Προστατίτιδα
 68. Ραγάδες
 69. Στοματίτιδα
 70. Σκλήρυνση κατά Πλάκας 
 71. Σύγκαμα
 72. Στηθάγχη
 73. Τενοντίτιδα
 74. Τσιμπήματα
 75. Υπέρταση
 76. Φλεγμονές
 77. Φλεβίτιδα
 78. Χοληστερινοπάθεια
 79. Ψωρίαση
 

1 thought on “Aloe Vera”

Leave a Reply

Your email address will not be published.